Orgasmekløften for kvinder: realiteter, rum og respekt

Orgasmekløften for kvinder: realiteter, rum og respekt

"Orgasmekløften" handler om hvor ofte mænd får orgasme under samleje og hvor ofte kvinder gør. Der er nemlig stor forskel på dette. Undersøgelser har konsekvent vist, at mænd er mere tilbøjelige til at få orgasme under sex sammenlignet med kvinder. Og forskellen er stor. Ifølge en britisk undersøgelse fra 2022 siger 61 % af mændene, men kun 30 % af kvinderne, at de får orgasme, hver gang de har sex. Ifølge National Survey of Sexual Health and Behavior, NSSHB i USA er forskellen endnu større: 75 % af mændene mod 29 % af kvinderne.

Kinsey Institutes forskning har antydet, at denne forskel mellem mænd og kvinder ikke udelukkende skyldes fysiske faktorer, men at den også er forbundet til psykologiske og følelsesmæssige aspekter af seksuelle oplevelser. De har fundet ud af, at kløften kan være mindre i længerevarende forhold, hvor kommunikationen og den følelsesmæssige forbindelse er stærkere.

Det interessante ved det kvindelige begær er, at det jo næsten er usynligt for de fleste, og især hvis man ikke kender kvindekroppen og dens funktioner. Når så få kvinder får orgasme i den seksuelle akt, er der kun få mænd, der bliver klogere hver gang.

Vejen til at krydse orgasmekløften går derfor gennem at skabe mere realitet, rum og respekt omkring det kvindelige begær. Det gode er, at du selv har nøglen til at åbne op for alle tre. Og gevinsten ved at åbne op er bedre, sjovere, nærere sex for jer begge.


Realiteterne

Beslut dig for at du vil gøre en indsats for at lære dit eget begær og din krop at kende. Gå så i gang med at eksperimentere. Check online og google noget af det, du er nysgerrig på, eller læs en erotisk bog, lyt til en sexet podcast, se porno, se en erotisk film, eller hvad du nu har lyst til. Registrer hvad du synes er frækt, for det er individuelt, og bliver dit kompas, som du skal bruge fremadrettet.

Når du er klar, så begynd at røre ved dig selv. Du kan ikke gøre noget galt, for du er helt alene om dette. Har du svært ved at mærke, hvad der tænder dig, så led videre eller brug lidt mere tid med hvert element, inden du går videre.

God sex er en kombination af krop og sind. Så det kan være du møder en følelse af skam over noget af det, som tænder dig. Det sker for en del kvinder i begyndelsen, fordi vores kultur længe ikke har koble kvinder og seksualitet. Men der er jo ikke nogen grund til at de kulturelle normer for en kvinde, skal bestemme, hvor meget nydelse, du kan opleve. Så omfavn trygt de hemmeligheder, du og din krop kan have med hinanden, når I udforsker nydelsen.


Rummet

Når du er klar, kan du begynde at bringe nogle af de følelser, fornemmelser og lyster, som du har oplevet alene med ind i det intime rum med en partner. Du kan måske endda fortælle din partner om din egen udforskning af lysten, og så kan I udforske tingene sammen.

Hvis du allerede ved, hvad du tænder på, men du får ikke orgasme med en partner, så spørg dig selv, hvad du er bange for, altså hvad er det værste, der kan ske, hvis du deler dine længsler, eller giver præcise anvisninger, eller forventer lidt mere? At hun griner af dig? At det mislykkes, hvis I prøver noget nyt? At han skal miste rejsningen? 

Ja, alt det kan ske. Og så går det over. For det kan også ske, at din partner bliver glad over den tillid, du viser, og at du har lyst til at være lystig med ham eller hende, og at I derfor bliver tættere knyttet til hinanden.


Respekten

For at skabe respekt, er det vigtigt, at man tør tale sammen om sex. Det kan være svært at tage hul på. Begynd at tale sammen om det, når I to er alene. Det kan være der var noget i medierne om sex, som du kan begynde med. Eller på film, i en bog eller hvad I nu bruger. Anlæg en nysgerrig frem for en dømmende tilgang. 

I kan også gå ind på en online seks shop og se på nogle af de ting, der sælges og sammen udforske hinandens nysgerrighed. Eller gå i fysiske butikker sammen. Bare det at aftale sådan et besøg kan øge jeres gensidige begær, så I måske slet ikke kommer af sted, fordi I hellere vil dyrke sex. I kan også prøve at grine sammen, når det, I troede var rigtig frækt, viser sig slet ikke at fungere. At grine sammen kan åbne døren til en mere legende tilgang. 

Det vigtigste her er at aftale, at det altid er ok at sige måske, ja, og nej - og at et nej altid skal respekteres.

Jo mere I hver for sig og sammen finder modet til at dyrke realiteter, rum og respekt, jo mere vil I forbedre jeres chancer for at nå svimlende højder af nydelse, glæde og livskraft.

XOXO til dig og din partner

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.