Nydelse gør dig sund

Nydelse gør dig sund

  • Husker du at gøre noget godt for dig selv?
  • Trænger du ikke til en fridag?
  • Tager du nok pauser?

Du har sandsynligvis ind imellem fået opfordring fra din partner, familie eller venner til at passe på dig selv og din livsenergi. At sænke skuldrene og nyde livet lidt mere – og ikke bare arbejde, præstere og knokle igennem.

Det kan være klogt at lytte til sine omgivelser, fordi det ikke er en god ide at undervurdere nydelse. Der ligger nemlig guld gemt i det at nyde.

Nydelse fremmer skabelsen af en biokemisk gasart med navnet nitric oxide i din krop. Når du nyder en søndag i sengen med en, du har kær, en massage, en god middag eller en solopgang, skaber du positive følelser i din krop.

Ferid Murad, der er en amerikansk læge og farmakolog, modtog i 1998 sammen med to kolleger en nobelpris for sin research af bl.a. nitric oxide. Hvis kroppen producerer nok nitric oxide, forbliver cellerne sunde. Men daler niveauet, begynder cellerne at bryde sammen.

Så med andre ord: Det er videnskabeligt bevist, at en søndag i sengen med nærhed, intimitet og kærlighed er godt for vores celler. So what’s not to like? 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.