Lyst er godt!

Lyst er godt!

The Pleasure Project - som på dansk kan oversættes til lystprojektet - er en organisation, der på verdensplan ønsker at styrke lysten som en central del af samlivet, fordi lyst er godt.

De har netop lanceret syv lystprincipper, der kan fungere som guide og inspiration henimod en sexpositiv, lystbaseret tilgang til seksuelt velvære.

Deres grundsyn er baseret på en lang række undersøgelser, som alle viser, at god sex er nøglen til velvære, og jo mere god sex, vi har, jo bedre bliver vi også til at dyrke sikker sex.

De hævder, at lyst er godt eller på engelsk: Pleasure makes sense - simpelthen fordi øget viden om god sex er den bedste sikring mod dårlige sexoplevelser, og god sex bidrager til ens velvære og trivsel.

Der syv lystprincipper er følgende:

  1. Elsk dig selv
  2. Vær åben overfor at lære nyt
  3. Tal sexet på den sexpositive måde
  4. Vær fleksibel
  5. Tænk tolerant
  6. Respekter rettigheder
  7. Vær positiv

Kilde: https://thepleasureproject.org/the-pleasure-principles/

Disse principper er defineret, fordi forskning viser, at der er mange faktorer, som påvirker ens seksuelle velvære. Det vigtigste budskab er, at når man føler sig og er tryg, kan sex være virkelig godt for en. De kalder det Sexy Safe Sex, som på dansk kan oversættes til sexet sikker sex.

The pleasure project har eksisteret siden 2004, hvor de har arbejdet på at få gjort seksualundervisning sexet, så den rummer lyst, begær, glæde og nydelse.

I Danmark har vi organisationen Sex og samfund, som arbejder for den samme dagsorden.

 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.