Dit molekyle - din vej til livsenergi

Dit molekyle - din vej til livsenergi

Kender du det: Livet føles så godt, når der er energi nok. Du smiler. Du når, hvad du skal. Du har overskud til dine relationer. Tingene lykkes. 

Der er (heldigvis) en vej til at få mere livsenergi. Den hedder nitrogenoxid.

Nitrogenoxid er af forskere blevet kaldt for et mirakelmolekyle. Det er det vigtigste enkeltstående molekyle, du skal booste, hvis du ønsker at forbedre din sundhed. Jo større niveau, du har af nitrogenoxid, jo bedre vil du have det.

Nitrogenoxid er et centralt molekyle, en kemisk budbringer, der påvirker flere af kroppens nøglefunktioner så som immunforsvar, blodgennemstrømning, nervesystem, muskelrestitution, aldringsproces og seksuel funktion.

Forenklet sagt er nitrogenoxid en væsentlig faktor for, at vores celler forbliver sunde livet igennem. Jo mere sunde, vores celler er, jo længere tid kan vi forblive ”unge”, og jo mere livsenergi vil vi have at tage af. 

Den dårlige nyhed er, at mængden af nitrogenoxid falder med alderen. Fra vi er omkring 40 år, minimeres det naturlige niveau af nitrogenoxid med omkring 50 procent, og herefter daler niveauet stille og roligt i takt med alderen.

Medmindre altså - at vi selv gør en indsats for at tilføre det, der skal til for, at kroppen kan producere nitrogenoxid.

Det er en god ide at starte med at kigge på, hvad du spiser, når du vil øge dit niveau af nitrogenoxid - og dermed din livsenergi. 

Din kost er lidt som en bankkonto. Det, du spiser, er den investering, du laver for dit fremtidige helbred. Så er her nogle tips til dig: 

Ti kostvaner til at booste molekylet:

  • Rødbeder er superfood. Ifølge en undersøgelse af 38 voksne øger indtagelse af rødbedejuice nitrogenoxidniveauet med 21 % efter kun 45 minutter.
  • Hvidløg kan både øge tilgængeligheden af ​​nitrogenoxid og niveauet af nitrogenoxidsyntase, som er enzymet, der omdanner l-arginin til nitrogenoxid.
  • Kød, fjerkræ og fisk og skaldyr er høj i CoQ10, som er en nøgleforbindelse, der hjælper med at bevare nitrogenoxid i din krop.
  • Mørk chokolade. En 15-dages undersøgelse med 16 personer viser, at indtagelse af 30 gram mørk chokolade dagligt fører til signifikante stigninger i nitrogenoxidniveauet.
  • Grønne bladgrøntsager som spinat, rucola, grønkål og kål er fyldt med nitrater, som omdannes til nitrogenoxid i din krop.
  • Citrusfrugter som appelsiner, citroner, limefrugter og grapefrugt er alle fremragende kilder til C-vitamin, der øger niveauet af nitrogenoxid.  
  • Granatæble er fyldt med potente antioxidanter, der beskytter dine celler mod skader og bevarer nitrogenoxid.
  • Nødder og frø har et højt indhold af l’arginin, en aminosyre, der er involveret i produktionen af ​​nitrogenoxid. En undersøgelse af 2.771 personer viste, at et højere indtag af l’arginin-rige fødevarer er forbundet med højere niveauer af nitrogenoxid.
  • Vandmelon har et højt indhold af l’citrullin, som omdannes til l’arginin og derefter bruges til fremstilling af nitrogenoxid.
  • Moderate mængder af rødvin kan øge niveauet af nitrogenoxidsyntase, hvilket kan hjælpe med at øge nitrogenoxidniveauerne.

Nb. De ti gode kostvaner er ikke sat op i en prioriteret rækkefølge.

Bonusinformation:

Nitrogenoxid blev først almindeligt anerkendt i 1990'erne. I 1992 udråbte American Association for the Advancement of Science nitrogenoxid til "årets molekyle", og dets fysiologiske betydning blev officielt anerkendt i 1998.

Tre videnskabsmænd blev tildelt Nobelprisen for deres forskning, der viste, at nitrogenoxid er et nøglemolekyle i det kardiovaskulære system, der hjælper med at holde blodkarrene sunde og regulere blodtrykket.

Senere forskning har afsløret nøglefunktioner for nitrogenoxid i mange andre kropssystemer (immunsystemet; nervesystemet, hjernen, musklerne) og vist effekter på aldring, anti-betændelsestilstande og seksuel funktion. 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.