Brug dine nye øjne - og få mere energi!

Brug dine nye øjne - og få mere energi!

Har du fået nye øjne efter ferien og fridagene - så skynd dig at bruge dem! 😉

Du har sandsynligvis lige været væk fra det hele, og nu er du kommet tilbage – enten til dit hjem, dit job eller studie.

Måske er du ikke helt bevidst om det. Men du har en ”åbning”. Et tidsinterval på sandsynligvis en til tre dage. En sprække, hvor dit velkendte liv pludselig kan virke anderledes. 

Næsten halvdelen af vores vaner sker vanemæssigt, skriver journalist Charles Duhigg i sin bog ”Vanens Magt”. Vi tænker ikke over vores vaner. Vi gør dem bare. Vi lever dem bare. Vi går til stationen om morgenen uden egentlig at registrere noget. Vi cykler uden at kunne huske, hvad vi cyklede forbi. 

Prøv at høre her: Den amerikanske neuroforsker Ann Graybiel lavede forsøg med rotter, der fik sensorer opereret ind i deres hjerne. Rotterne blev placeret i en labyrint, og forsøget gik ud på, at de skulle finde frem til noget chokolade. Hver rotte prøvede 150 gange turen igennem labyrinten for at finde et stykke chokolade. 

Resultatet var, at jo mere rutinepræget rottens adfærd blev, jo mindre hjerneaktivitet havde den. 

Du er nu tilbage fra ferie og fridage. Du har været ude af loopet. Og før den vanemæssige adfærd fanger dig ind igen - og gør dig rutineagtig mat - er det en gave til dig selv at kigge på det hele med dine friske øjne.

For automatisk adfærd og rutiner gør vores hjerner sløve. Hjerneaktiviteten går ned, hvis der er for mange vaner, der overtager vores adfærd. 

Er der nogle rutiner, du har lyst til at ændre? 

Måske er din lejlighed farveløs og uinspirerende at være i. Og ja, det har du tænkt 500 gange før, men har bare ikke fået gjort noget ved det …

Måske er der nogle reoler på kontoret, der skal flyttes. Ja, hvorfor er der ikke nogen af de andre, der tager sig af det …

Og det er faktisk nu, du skal gøre noget. 💥

Det er nu, du skal slå til, hvis du vil have mere livsenergi ind i dit arbejdsliv eller privatliv 🔥

For “åbningen” lukker snart igen, og du begynder at glide ind i din hverdag. Vanens magt tager over, og du glemmer (sandsynligvis) det, du fik lyst til at ændre, da du kom tilbage fra ferie. Du bliver blind på dit eget liv. 

Når du ser dit liv med efter-ferien-friske øjne, er der så noget, du har lyst til at lave om på:

✅ Skal nogle rutiner være anderledes?

✅ Vil du bygge nye vaner op?

✅ Er der nye ideer, der skal handles på?

✅ Er der relationer, du har lyst til at dyrke mere?

✅ Skal der nye møbler, blomster, billeder til?

Det handler i virkeligheden alt sammen om din livsenergi!💥

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.